Доступність посилання

ТОП новини

Українська влада розчаровує, але це не катастрофа – єврокомісар


Йоганнес Ган
Йоганнес Ган
Україна не повинна здаватися на шляху до асоціації з ЄС. Про це заявив єврокомісар з регіональної політики Йоганнес Ган, коментуючи Радіо Свобода відмову українського уряду від європейської євроінтеграції та Євромайдан, який розпочався після цього.

«Нинішня ситуація не з тих, які нас задовольняють. Ми зробили багато, але реакція української влади є величезним розчаруванням. Залишилися лічені дні до саміту, однак ми не повинні складати рук. Україна – це частина Європи, і те, що відбувається – велике непорозуміння. Ми робитимемо все, на що ми здатні. Якщо в України цього разу не вийде, це не катастрофа, а нагода спробувати ще раз», – каже Ган.

За словами Йоганнеса Гана, Євросоюз має багато проектів, спрямованих на розвиток економіки, соціальної сфери в Україні та окремих її регіонах. Ган також визнав, що рішення України щодо приєднання чи неприєднання до асоціації з ЄС певним чином впливає і на розвиток самого Євросоюзу.

21 листопада уряд ухвалив розпорядження, яким зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Прем’єр-міністр Микола Азаров пояснив це проблемами в економіці і необхідністю поліпшити відносини з Росією. Це стало причиною масових протестів у Києві та інших містах з вимогою підписати угоду з Євросоюзом.
XS
SM
MD
LG