Доступність посилання

ТОП новини

Нам потрібна угода про асоціацію, а не партійні змагання – Юлія Тимошенко


Керівництво Качанівської жіночої колонії дозволило короткострокове побачення Юлії Тимошенко з донькою Євгенією. Своє рішення, попри дію у харківських міських лікарнях карантинних заходів, начальник колонії Ігор Колпащіков пояснив винятковим виключенням із правил. Євгенія Тимошенко після того, як зустрілася з мамою, розповіла журналістам подробиці.

Юлія Тимошенко закликала політиків згорнути партійні прапори і об’єднатися з громадою. У вівторок увечері після виходу з харківської лікарні «Укрзалізниці», де лікується колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, її донька Євгенія оприлюднила нове звернення до учасників Євромайдану.

«Дорогі мої євромайданці! Кожна країна, яка має таких синів і доньок, має виличне та щасливе майбутнє», – так починає Юлія Тимошенко своє звернення до представників українського народу, що наразі стоять на майдані в центрі Києва.

Прошу всі політичні сили прибрати партійну символіку, намети, гасла – все, що заважає нашій абсолютній єдності, мусить негайно бути усунене
Юлія Тимошенко
«Є ускладнення на шляху до Європи – це роз’єднання нашої єдиної проєвропейської родини на два майдани. Роз’єднання «робить нас слабкішими. Це відбирає у нас і так дуже складний шанс на перемогу. Заради нашої перемоги, заради нашої єдності, заради нашої сили я від усього серця прошу всі політичні сили прибрати партійну символіку, намети, гасла – все, що заважає нашій абсолютній єдності, мусить негайно бути усунене», – закликала Тимошенко.

«Нам потрібен результат – угода про асоціацію, а не партійні змагання», – наголосила вона.

Тимошенко також попросила партійний актив долучити студентів до управління всіма процесами життя Євромайдану.

«Я прошу всіх утворити єдину раду Євромайдану, до якої запросити всі активні громадські і партійні команди», – заявила колишня прем’єр-міністр.

Разом із тим вона вважає, що в цій спільній раді не потрібно ніяких керівників, кураторів та організаторів.

«Вирішуйте все, як у Євросоюзі, консенсусом», – закликала Тимошенко.


Головний лікар харківської лікарні «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв підтвердив, що екс-прем’єр другий день утримується від їжі. За словами Афанасьєва, вона в задовільному стані, вживає багато рідини, і на сьогоднішній день триває медикаментозне лікування її основного захворювання.

Натомість начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков не береться стверджувати, що Тимошенко голодує, бо зафіксувати, чи вживає екс-прем’єр їжу в пенітенціаріїв можливості немає, оскільки в палаті немає відеокамери і співробітників колонії.

«У цій заяві, яка надійшла до керівництва ніяких вимог не було. Мотивувала початок голодування підтримкою акції, що проводиться в країні з приводу вступу країни в ЄС», – сказав Ігор Колпащіков.

Донька екс-прем’єра Євгенія Тимошенко, відповідаючи на питання журналістів про стан здоров’я матері, яка вчора оголосила «безстрокове голодування з вимогою підписати угоду про асоціацію з ЄС», заявила лише те, що «мама сильна духом». За її словами, Юлія Тимошенко продовжує безстрокове голодування і тільки п’є.

Оголошений карантин і Євромайдан у Харкові

Ще в понеділок пенітенціарна служба Харківщини заявляла про тимчасове припинення побачень з рідними та захисниками Юлії Тимошенко, доки у місті не буде знятий карантин у медичних установах. Що ж до нинішнього рішення щодо короткострокового побачення матері з донькою, начальник колонії Ігор Колпащіков пояснив винятковим виключенням із правил для Юлії Тимошенко.

Напередодні, оголошений міською владою карантин став на заваді побаченню Євгенії Тимошенко, а також соратників екс-прем’єра Арсенія Яценюка та Юрія й Ірини Луценків, їх не пустили в лікарню. В опозиції вважають, що термінове загострення ситуації в місті з гострими респіраторними захворюваннями, через що обмежили масові заходи та допуск до лікарні відвідувачів, був спричинений політичними мотивами, аби не допустити розмови соратників Тимошенко – Яценюка і подружжя Луценків – напередодні Вільнюського саміту, а також аби пригальмувати проведення Євромайдану на площі Свободи у Харкові.

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, коментуючи обвинувачення політичних опонентів щодо зловмисного наміру у впровадженні карантинних заходів, а також інформацію Міністерства охорони здоров’я України, щодо показників захворюваності на грип і простуду в Харківській області, за якими Слобожанщина посідає чи не останнє місце, сказав: «Так, Харківська область має найнищу епідмежу. Це через те, що ми працюємо на профілактику. Ваше питання лише продиктоване можливістю чи неможливістю зустрічі однієї з пацієнток Харківської лікарні. Якби цього питання не порушувалося, то ви б не звернули на карантин уваги».

Терміново виголошений міською владою карантин не зміг припинити масові заходи на площі «Свободи». Учасники Євромайдану, іронізуючи з наказу чиновників, вирішили виборювати європейське майбутнє України в медичних противірусних масках. Щодня увечорі на центральному майдані Харкова збирається до двохсот активістів Євромайдану.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG