Доступність посилання

ТОП новини

Львівські студенти прийшли до консульств європейських країн


Львівські студенти прийшли до консульств європейських країн
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
Сьогодні у Львові студенти, які страйкують за євроінтеграційний шлях України, прийшли до приміщень генеральних консульств Польщі і Чехії, а також почесних представництв країн Європейського союзу зі словами «Дякуємо за підтримку!»

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, при представникові польського консульства молоді люди зачитали звернення, в якому подякували Польщі як адвокату України в ЄС.

«У час політичного свавілля, нехтування громадянськими правами і свободами, зросійщення історії й культури українського народу, в час намагання ввести цілу країну в економічну стагнацію, тотального порушення прав людини, ми, студентська спільнота, звертаємось з проханням про допомогу, яка нам потрібна», – мовиться у зверненні.

Студенти заявили, що вони не бачать майбутнього своєї країни з Росією, а хочуть вільно жити, вчитися, самореалізуватись і бути в Європі.

«Молодь обирає європейське майбутнє» – скандували біля Генконсульства Польщі у Львові студенти. Їхніх представників запросили у приміщення консульства, де вони передали своє звернення польською мовою. Свої звернення студенти переклали дев’ятьома мовами.

А тим часом, студентський страйк триває і близько 10 тисяч молодих людей, за даними координаційного штабу, зібрались на львівському Майдані. Вони співають, скандують, виступають зі сцени. До них звертаються громадські діячі Львова.

Львів’яни зголошуються на поїздку у Київ. Постійно формуються групи і одразу люди рушають в дорогу, щоб приєднатись до всеукраїнської акції з вимогою до президента підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом.

За повідомленням координаційної ради Євромайдану у Львові, працівники ДАІ протягом ночі не зупинили жодного автобуса дорогою в Київ.
XS
SM
MD
LG