Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА залишала чинними санкції проти України


Апеляційний комітет ФІФА відхилив скаргу Федерації футболу України і залишив чинним рішення дисциплінарного комітету про санкції до України за поведінку вболівальників на матчі у Львові. Про це йдеться на офіційному сайті ФІФА.

«Національна збірна України гратиме без глядачів наступний домашній матч у відбірковому турнірі на чемпіонаті світу, який відбудеться в Росії. Крім того, збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена Львів» на час цього відбіркового турніру. Федерацію футболу України також зобов’язали виплатити штраф у розмірі 45 тисяч швейцарських франків і попередили щодо необхідності не допускати таких ситуацій надалі», – інформує ФІФА.

Наприкінці вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що відбірковий матч чемпіонату світу 2018 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові відбудеться без глядачів. Крім того, цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена Львів» матчі під егідою ФІФА до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна – Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви місцевих вболівальників. ФФУ подала апеляцію на це рішення та попросила розглянути її за прискореною процедурою.

3 жовтня віце-президент УЄФА Григорій Суркіс повідомив, що дію санкцій до України зупинено на час розгляду апеляції.
XS
SM
MD
LG