Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США приїде до Молдови, але омине Україну


Державний секретар США Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі наступного тижня вирушить у закордонне турне, під час якого відвідає країни Близького Сходу і Молдову.

У Єрусалимі Керрі планує зустрітися з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, щоб обговорити укладену підтримувану США нову угоду між Іраном і світовими державами щодо ядерної програми Тегерана. Нетаньягу висловив рішучий протест проти цієї угоди.

Керрі також прибуде до Рамалли для переговорів з президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, сторони обговорять хід палестино-ізраїльського мирного процесу.

У Кишиневі держсекретар США зустрінеться з високопосадовцями Молдови, щоб обговорити шляхи цієї країни до європейської інтеграції. Керрі стане першим очільником американського зовнішньополітичного відомства, який відвідає Молдову за більш ніж два десятиліття.

Раніше планувалося, що держсекретар США приїде в Україну 5-6 грудня, коли в Києві триватиме засідання ради міністрів країн-членів ОБСЄ. Але після рішення уряду України про зупинення процесу євроінтеграції Керрі скасував свій візит.
XS
SM
MD
LG