Доступність посилання

ТОП новини

Арбузов: розвороту в євроінтеграційній політиці України немає


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов
Перший віце-прем’єр України Сергій Арбузов наголошує, що Україна залишається вірною євроінтеграційному курсу.

«Ніякого розвороту в політиці України немає. Україні потрібна Європа, європейський курс», – сказав він, виступаючи сьогодні у Вільнюсі під час бізнес-форуму в рамках саміту «Східного партнерства».

«Ми багато зробили, щоб бути тут. Ми сьогодні працюватимемо, і я впевнений в успішній роботі нашої місії», – додав перший віце-прем’єр.

На уточнююче запитання Радіо Свобода, чи означає це, що президент готовий підписати угоду про асоціацію, Сергій Арбузов відповів: «Завтра буде ухвалене рішення, я впевнений, що позитивне. Але як його сформулюють – це залежить від того, як проведемо перемовини сьогодні і яке буде налаштування на перемовинах завтра».


«Я сьогодні зустрічаюся з паном Фюле», – додав перший віце-прем'єр.

За словами Арбузова, Україна усвідомлювала, що євроінтеграційний процес і пов’язані з ним трансформації не будуть легкими. Тому, наголосив перший віце-прем’єр, на саміті «Східного партнерства» українська сторона проводитиме переговори в такому форматі, який дав би можливість знайти вихід із ситуації, що виникла.

Арбузов також висловив упевненість у тому, що на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі для України буде знайдене позитивне рішення.

Віце-прем’єр наголосив, що рішення Кабінету міністрів про припинення підготовки до підписання цього документа було спричинено тим, що уряду не вдалося вирішити значну частку ризиків, які вони передбачили від підписання угоди про асоціацію й зону вільної торгівлі.

«Моя присутність тут свідчить про те, що ми продовжуємо працювати», – додав Арбузов. Він наголосив, що українська сторона готова шукати рішення для виходу із ситуації.

Під час виступу Арбузова в задній частині залу кілька осіб підняли плакати з написами «Свобода важливіша за російський газ» і «Арбузов, не вбивай нашу мрію». Після короткої заминки організатори форуму попросили цих людей залишити залу, й ті відразу зробили це без заперечень.
XS
SM
MD
LG