Доступність посилання

ТОП новини

Ґрібаускайте закликала східних партнерів ЄС дослухатися до голосу громадян


Даля Ґрібаускайте
Даля Ґрібаускайте
Литовський президент Даля Ґрібаускайте, яка приймає сьогодні саміт «Східного партнерства», закликала східних сусідів ЄС дослухатися до голосу громадянського суспільства у вирішенні питань про реалізацію реформ.

Ґрібаускайте під час свого звернення до учасників громадянського форуму у Вільнюсі закликала партнерів до продовження реформ і до прагнення створити міцні, ефективні й злагоджені демократичні системи.

«Громадяни будують країну. Навіть більше того: країна буде міцною, тільки тоді, коли існує громадянське суспільство і тому саме громадянське суспільство повинно брати слово, коли уряди вагаються», – сказала президент Литви.

«Я закликаю країни-партнери продовжувати працювати над реформами, створити добре організовані, діючі та консолідовані демократичні системи. Я закликаю громадянські суспільства мати потужне слово, коли уряди діють безвідповідально», – наголосила Ґрібаускайте.

Сьогодні ввевері у Вільнюсі почнеться саміт «Східного партнерства». Україна мала підписати угоду про асоціацію з ЄС на нинішньому саміті у Вільнюсі. Однак 21 листопада український уряд своїм розпорядженням зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію.
XS
SM
MD
LG