Доступність посилання

ТОП новини

Лідери України обирають шлях у нікуди – Ґрібаускайте


Президент Литви Даля Ґрібаускайте вітає свого українського колегу Віктора Януковича на саміті у Вільнюсі, 28 листопада 2013 року
Президент Литви Даля Ґрібаускайте вітає свого українського колегу Віктора Януковича на саміті у Вільнюсі, 28 листопада 2013 року
Президент Литви Даля Ґрібаускайте висловила своє негативне ставлення до факту неготовності свого українського колеги Віктора Януковича до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Українська влада, принаймні вчора, сказала, що ще не готова йти далі в інтеграції до Європейського союзу і не готова підписувати угоду. Це залежить лише від рішення уряду України, сьогоднішніх українських лідерів», – сказала президент країни, яка приймає саміт програми ЄС «Східне партнерство».

«Розчарованими у цій ситуації є насамперед українські громадяни, бо не йдеться про розчарування Євросоюзу. Вважаю, що сьогоднішні лідери України обирають шлях, що веде в нікуди», – заявила Ґрібаускайте перед початком вирішального дня саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Раніше планувалося, що саме 29 листопада президент України Віктор Янукович має підписати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Єврооюзом. Останні події свідчать, що такого підписання не відбудеться. 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зупинення підготовки до підписання цієї угоди.

Рішення уряду Миколи Азарова викликало масові протести в Україні і багатьох інших країнах світу. У неділю, 24 листопада, на Європейську площу в Києві вийшли десятки тисяч людей, які вимагають продовжити євроінтеграцію. Уже понад тиждень люди збираються на майдані Незалежності, де діє постійний осередок протесту.
XS
SM
MD
LG