Доступність посилання

ТОП новини

Україна не підписала у Вільнюсі жодного документа, Євромайдан обурений


Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, президент Європейської ради Герман Ван Ромпей і президент України Віктор Янукович, Вільнюс, 29 листопада 2013 року
Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, президент Європейської ради Герман Ван Ромпей і президент України Віктор Янукович, Вільнюс, 29 листопада 2013 року
Саміт програми Європейського союзу «Східне партнерство» завершився для України без підписання жодного документа.

Аналітики припускали, що в разі відмови президента України Віктора Януковича від укладення у Вільнюсі угоди з ЄС сторони зафіксують свої позиції в іншому документі декларативного характеру. Але і цього не сталося.

Сьогодні угоди про асоціацію з ЄС парафували прем’єр-міністр Молдови Юріє Лянке, президент Грузії Ґіоргі Марґвелашвілі і верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон.

На Євромайдані вістки з Вільнюса зустріли вигуками «Ганьба!» і скликають віче на 18:00

Повідомлення про невдале для України завершення саміту у Вільнюсі учасники акції протесту на майдані Незалежності в Києві зустріли вигуками «Ганьба!»

Зараз на Євромайдані перебуває кілька тисяч людей, які висловлюють свій протест проти рішення української влади про відтермінування підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Ситуація в центрі Києва залишається спокійною. Правоохоронців на майдані Незалежності небагато. Чергує машина «швидкої допомоги», діє намет, де мітингувальникам роздають гарячий чай і каву з бутербродами.

Сьогодні о 18:00 на майдані Незалежності заплановано проведення віча. Наступні плани дій учасники акції узгоджують.

Опозиція чекає повернення своїх лідерів з Вільнюса для координації дій

З огляду на провал у Вільнюсі, опозиція планує дочекатися приїзду своїх лідерів із Вільнюса, щоб скоординувати дії. Про це заявив депутат від «Батьківщини» Віталій Ярема.

«Ми ще не радилися, як нам діяти далі. По приїзді нашого керівника, лідера, ми будемо радитися», – зазначив Віталій Ярема.


На Європейській площі Києва мітингують прихильники регіоналів

Тим часом за станом на 12:30 прихильники Партії регіонів зібралися на мітинг «Будуємо Європу в Україні» на Європейській площі Києва. Люди прибувають на площу з вулиць Грушевського та Трьохсвятительської.

Вони тримають у руках партійні і державні прапори.

За даними інформаційних агенцій, на площі зібралися від 5 до 10 тисяч прихильників регіоналів. Водночас на сайті Партії регіонів повідомляється, що учасників мітингу, які зібралися висловити підтримку зовнішньополітичному курсу президента України, близько 50 тисяч.

Перед присутніми виступив лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов. Він закликав створювати європейський рівень життя в Україні.

Мітинг транслює в прямому ефірі державний «Перший національний канал».

Раніше на Європейській площі був один із Євромайданів – акції на вимогу євроінтеграції України. Нині всі прихильники євроінтеграції перебувають на майдані Незалежності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG