Доступність посилання

ТОП новини

Єрмолаєв: потрібно не допустити політичної кризи


Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв
У нинішніх умовах важливо не допустити політичної кризи в Україні, заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв під час інтернет-марафону на Радіо Свобода.

«Я хочу звернутися зараз, у першу чергу, до громадських активістів як учасник студентського неформального руху часів перебудови: абсолютно справедлива активна громадянська позиція, але не можна допускати, щоб ми зараз «пірнули» у системну політичну кризу, що може стати кризою влади. Наслідки такої кризи можуть бачити непередбачуваними для усіх сторін, і тоді мова може іти не про вибір зовнішній чи проведення реформ, а будемо розбиратися, як стабілізувати країну», – наголосив Єрмолаєв.

За його словами, наразі мова не йде про згортання євроінтеграційного курсу України. Київ лише зупинився в одному питанні – у даті підписання угоди про асоціацію, яка формує нові вимоги до української економіки, наголосив Єрмолаєв.

«Ми маємо визнати, що у ході переговорного процесу було задіяно мало представників громадянського суспільства і різних секторів економіки, які могли сформулювати ті проблеми і ризики, з якими вони стикаються. Мене зараз хвилює перебільшення значення підписання угоди про асоціацію з точки зору обраного Україною євроінтеграційного курсу. Мова не йде про згортання європейського курсу», – каже Єрмолаєв.

Сьогодні, 29 листопада, Україна не підписала на саміті у Вільнюсі угоди про асоціацію з ЄС.

Люди, які зібралися на майдані Незалежності в Києві, зустріли це повідомлення вигуками «Ганьба!»
XS
SM
MD
LG