Доступність посилання

ТОП новини

Гриценко: політичним гаслам на Майдані – так, партійним прапорам – ні


Народний депутат із фракції «Батьківщина», лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко вважає, що політичні лозунги на Євромайдані потрібні, а партійні прапори – ні.

«Треба дати відповідь на два питання. Перше: чи потрібні на Майдані політичні лозунги, і друге: чи потрібні на Майдані партійні прапори. Відповідь на перше питання, чи потрібні політичні лозунги: так! так! так! – можу продовжувати, щоб жодного сумніву не було», – сказав він під час інтернет-марафону на Радіо Свобода.

За його словами, вимога до президента Віктора Януковича підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом – це політична вимога.

«Наша інтеграція з Європою – це питання зовнішньої політики, але найбільше це питання внутрішньої політики, тому що це нормальний суд, нормальна політика щодо підприємництва, це нормальна митна політика, це прозора політика відповідальності державних чиновників. Слова «політика» боятися не треба. Політичне гасло, вимога «До Європи!» – це суть, і воно повинно там бути, і воно там є, навіть якщо хтось це заперечує», – сказав Гриценко.

«Друге питання: чи повинні там бути партійні прапори – ні, ні, ні! Я, політик, не ображаюся», – продовжив він.

«Я хотів би, щоб ми всі зрозуміли: якщо це буде всенародна акція протесту, то там не місце поділові за якимись партіями, – сказав Гриценко. – Не треба там ніяких прапорів, але головна політична вимога, яка звучала, повинна звучати далі».

Сьогодні президент Віктор Янукович не підписав на саміті «Східного партнерства» угоди про асоціацію з Європейським союзом. Минулого тижня уряд України видав розпорядження, яким зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті. Це рішення викликало в Україні низку протестів, відомих як євромайдани, найбільший із яких нині триває в Києві.
XS
SM
MD
LG