Доступність посилання

ТОП новини

Ромпей: сподіваємося, рано чи пізно Україна буде готова до асоціації


Герман ван Ромпей
Герман ван Ромпей
Голова Європейської ради Герман ван Ромпей висловив сподівання, що рано чи пізно Україна буде готова підписати угоду.

«Звичайно, сьогодні підписання не було, все відкладено. Ми сподіваємося, що рано чи пізно Україна буде готова підписати цю угоду. Тим часом, ми продовжуємо діалог з Україною, відповідно до наявних процедур, щоб мати змогу працювати у питанні виконання критеріїв, пояснити їм, яке значення матиме асоціація і вільна торгівля», – сказав Ромпей на прес-конференції за підсумками саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Він додав, що в ЄС переконані: такі угоди про асоціацію позитивно позначатимуться на Росії, оскільки якщо економіка України розвиватиметься, то це позитивно вплине й на економіку сусідньої держави.

«Якщо щось позитивно розвивається у країні, то це йде на користь іншим. У цьому суть торговельних відносин», – наголосив голова Європейської ради.
Ромпей також нагадав, що в ЄС уже критично заявляли про дії з боку Росї стосовно східних партнерів.

«ЄС і надалі наполягатиме на тому, що будь-які дії Росії, спрямовані на вплив на наших східних партнерів, стануть порушенням гельсінських принципів», – наголосив він.

Сьогодні, 29 листопада, у Вільнюсі Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС. Рішення уряду зупинити підготовку до підписання цієї угоди спровокувало масові протести по всій країні.
XS
SM
MD
LG