Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківський Євромайдан переносять до Києва


Запуском у небо червоної повітряної кульки з написом «Путін, давай до свидания!» розпочався сьогодні в Івано-Франківську Євромайдан. Вигуками «Ганьба!» прикарпатці зреагували на повідомлення про невдале для України завершення саміту у Вільнюсі.

У резолюції івано-франківського Євромайдану, яку зачитав студент Максим Кицюк, зазначено: «Президент поїхав, однак угода не підписана. Тому відповідальність за це несе персонально Віктор Янукович. Українське суспільство повинне відреагувати створенням страйкомів в навчальних закладах, підприємствах, організаціях, проведенням мітингу з єдиною вимогою – відставка президента та уряду».

На мітингу оголосили, що представники Євромайданів із різних міст їдуть до Києва, тож прозвучав заклик не лише до студентів, а й до всіх небайдужих людей самоорганізовуватися і теж вирушати до столиці.

Наметове містечко на Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська, звідки і розпочався Євромайдан, уже згорнули. Ще вранці тут було сім наметів, у тому числі великий, який протестувальники називали штабом, багато бочок для вогню, дрова. Все це уже прибрали.

Натомість рятувальники встановили пункт обігріву, про потребу якого сьогодні на сесії обласної ради згадали депутати.

Як повідомила комендант наметового містечка Христина Андрусяк, слідкуватимуть, аби в навчальних закладах не було репресій стосовно студентів, які брали участь у студентському страйку і щоденних акціях протесту.

На сьогодні заплановане також проведення загальнообласного віча за участю депутатів рад різних рівнів з районів Прикарпаття.
XS
SM
MD
LG