Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан не чіпатимуть, якщо учасники не порушать закон – Пшонка


Віктор Пшонка
Віктор Пшонка
Мітинг на Майдані не будуть розганяти, якщо його учасники діятимуть відповідно до законодавства, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Однак він не виключає провокацій, щоб викликати застосування сили з боку правоохоронців.

«Ніякого розгону Євромайдану, мітингів, мирних демонстрацій у правовій демократичній державі, якою є Україна, не буде, якщо все це витримано в рамках закону. Будь-які мітинги, демонстрації, якщо дотримуються норми законів, вони вільно можуть відбутися, як ми бачимо – і відбуваються», – сказав він сьогодні в Харкові.

Пшонка заявив, що правоохоронці діяли й діятимуть адекватно «до всіх провокацій, які чиняться». І додав: це ж стосується і працівників міліції, якщо такі інциденти зафіксують.

На майдані Незалежності триває акція з вимогою євроінтеграції. Навколо площі зосередилася не менше ніж тисяча бійців спецпідрозділу «Беркут» у повному екіпіруванні.

Учасники мітингу чекають на лідерів опозиційних фракцій парламенту, які вже вилетіли з Вільнюса, де в п’ятницю завершився саміт «Східного партнерства», і планують виступити на Майдані близько 18:00.

Сьогодні вдень на сусідній Європейській площі відбувся мітинг на підтримку політики президента Віктора Януковича, в якому взяли кілька тисяч людей.
XS
SM
MD
LG