Доступність посилання

ТОП новини

Президент СКУ закликав ЄС застосувати до України «список Магнітського»


Євген Чолій
Євген Чолій
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій виступив за запровадження санкцій ЄС проти порушників прав людини в Україні.

Відповідаючи під час інтернет-марафону на Радіо Свобода у Вільнюсі на запитання, як він ставиться до петиції до адміністрації президента США з закликом до санкцій проти українського керівництва через його відступ від євроінтеграції, він нагадав: «Ми вже довший час закликали Європейський союз обрати такий шлях, як «закон Магнітського», щоб у цей спосіб карати людей, які порушують грубо людські права в Україні та в інших європейських державах».

При цьому він не став уточнювати, кого могли б стосуватися санкції.

«СКУ закликає, щоб Євросоюз почув голос, який набагато важливіший, ніж голос владних структур України, а саме голос українського народу, який явно і недвозначно вибрав курс євроінтеграції України», – заявив він.

Петиція до адміністрації президента США, під якою нині збираються підписи на сайті Білого дому, закликає запровадити персональні санкції проти президента України Віктора Януковича і членів Кабінету міністрів України та членів їхніх родин, а саме накласти заборону на в’їзд їм до США, а також до ЄС, і заморозити рахунки пов’язаних із ними компаній. «Ми не можемо погодитися з тим фактом, що президент України Віктор Янукович і його уряд відмовляють народові України у праві зблизитися з західною цивілізацією», – заявили автори петиції з приводу рішення української влади зупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Сьогодні президент Віктор Янукович не підписав на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Так званий «список Магнітського», укладений у США, передбачає візові і майнові санкції проти низки посадовців із Росії, причетних, як вважають, до смерті у слідчому ізоляторі російського юриста Сергія Магнітського та інших порушень прав людини.
XS
SM
MD
LG