Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі ветерани антикомуністичного руху закликали ЄС, НАТО і США підтримати українців


Польські правозахисники, ветерани «Солідарності» та польського антикомуністичного підпілля прийшли у п’ятницю на варшавський Євромайдан, щоб підтримати українських протестувальників. Вони зачитали свою відозву до українського суспільства та міжнародної демократичної спільноти.

«Польські самостійницькі організації завжди підтримували український народ у його боротьбі за державну незалежність та демократичний устрій. Підтримують вони також і прагнення української держави до інтеграції з Європою», – йдеться у зверненні. У своїй відозві діячі польського антикомуністичного руху звернулися до ЄС, США і НАТО й закликали їх не піддатися тискові Росії й підтримати європейські прагнення українського народу.

Ядвіґа Хмельовська, одна з лідерів організації «Воююча Солідарність», назвала президента України Віктора Януковича «боягузом» і закликала українців наступним президентом обрати сміливу людину.

«Тільки вільна Україна може збудувати греблю для російського імперіалізму. Колись у 1920 році поляки затримали похід більшовицької Росії на Європу, а сьогодні Росія гострить зуби на Україну. І це від України залежить , чи Європа не потрапить у пута Росії». Участь в українському віче у Варшаві взяли участь депутати польського Сейму – як з правлячої коаліції, так і з опозиції. Вони наголошували на тому, що в питанні євроінтеграції України серед польських політиків нема розходжень», – наголосила Хмельовська.

Малґожата Ґосєвська, депутат від партії «Право і справедливість», поділилася своїми думками з приводу результатів вільнюського саміту: «Це тільки програна битва, яку виграв товариш Путін, та це його остання битва. Коли я дивлюся на вас, то вірю що чергова битва – вибори 2015 року – буде виграна».

«Пам’ятайте про одне – в боротьбі найважливіша остання битва, і цю битву ви виграєте. Україно, чекаємо вас у Європі!» – наголосив на мітингу польський політик Януш Онишкевіч.

Євромайдан у Варшаві відбувається щоденно біля будинку посольства України. Його організовують українці, які працюють і навчаються у Польщі.
XS
SM
MD
LG