Доступність посилання

ТОП новини

Активісти Євромайдану о 10 ранку збираються для координацій дій біля Михайлівського монастиря


На території Михайлівського золотоверхого монастиря у Києві перебуває близько півтори сотні людей. Як передає кореспондент Радіо Свобода, це активісти Євромайдану, яких удосвіта силою розігнали спецпризначенці. Кілька людей очевидно травмовані – з бинтовими пов’язками на голові і руках.

За словами мітингувальників, о 10 годині ранку має відбутися зустріч з координаторами акції і народними депутатами, декотрі з яких вже прибувають до Михайлівського. На цій зустрічі активісти планують скласти план подальших дій. Поки люди перебувають на території храму і довкола. Неподалік стоїть автобус «Беркут».

Коментуючи події з розгону Євромайдану, люди розповіли кореспонденту Радіо Свобода, що близько 4 години ранку суботи під’їхала машина з комунальниками і працівники оголосили, що мають помити територію. Після відмови покинути Майдан, за декілька хвилин приїхало кілька автомобілів з беркутівцями, які й почали бити кийками активістів. За словами очевидців, силовики не просто відганяли людей, а били їх навздогін.
XS
SM
MD
LG