Доступність посилання

ТОП новини

Простіть, пані Лесю…


Леся Гонгадзе із сином Георгієм. Фото з родинного архіву. (Взято з сайту http://www.segodnya.ua)
Леся Гонгадзе із сином Георгієм. Фото з родинного архіву. (Взято з сайту http://www.segodnya.ua)
Померла Леся Гонгадзе. Вона була просто мама, яка хотіла лише одного – дізнатись правду, що сталося з її сином. Вона просила у політиків і влади, сказати їй, чи справді її сина вбили, щоб поховати його останки за християнським звичаєм. Пані Леся вірила, що син таки живий. Це була її остання крихта надії, а раптом… А раптом, він живий. Бо не могла мама змиритись зі смертю своєї дитини. Вона показувала мені листи, будучи переконаною, що це листи від Гії.

Леся Гонгадзе хворіла і мало хто про це знав. Гадали, що вона поїхала у Грузію, а вона просто захворіла і відмовилась від лікування. Вона втомилась від життя і від брехні.

Вже у минулому, у цьому короткому земному житті залишились її сльози, недоспані ночі, години поведені в прокуратурі і судах, у кабінетах слідчих, де їй просто відверто брехали і навіть залякували. У Києві Леся Гонгадзе часто ночувала на вокзалі. Вона мені показувала цілу течку з квитками Львів-Київ-Львів, які купувала за свою пенсію, не дбаючи про своє здоров’я. Можна описувати дуже багато, як відмовлялась від квартир, від грошей, працювала санітаркою, носила хворим дітям їсти, як у її маленькій кімнаті було завжди затишно… якою смачною кавою поїла і яким смачним пляцком частувала.

Влада і політики не виконали єдиного прохання мами. Це на їхній совісті. Леся Гонгадзе відійшла у вічний світ, так і не дізнавшись правди, так і не поховавши останки сина. Вірю, що у вічному світі вона зустріла свого сина і її душа тепер спокійна і щаслива.

Вічна Вам пам’ять, пані Лесю. Простіть…

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG