Доступність посилання

ТОП новини

Азаров каже, що Євромайдан погано вплине на курс гривні


Микола Азаров
Микола Азаров
Будь-яка дестабілізація політичної ситуація в Україні впливає, насамперед, на економічні показники, в тому числі і на валютний курс, заявив прем’єр Микола Азаров в інтерв’ю ТСН.

«Якщо б учасників Євромайдану хвилював курс гривні, вони б продовжували навчання, роботу, а не виходили на Майдан. Будь-яка дестабілізація політичної ситуація впливає, насамперед, на наші економічні показники, в тому числі і на валютний курс. Втрата курсової стійкості, валютної стабільності не тільки підвищення витрат наших виробників, але і підвищення витрат бюджету: нам більше треба буде платити за зовнішніми зобов’язаннями», – сказав Азаров.

«Наші люди стануть біднішими, тому що в абсолютному вираженні, якщо співвідносити їх доходи до долара, то природно зміна курсу призведе до реальної втрати купівельної спроможності. А ми зараз не можемо допустити, тому що основа розвитку України і підтримання стабільності в Україні – розвиток внутрішнього ринку», – додав голова уряду.

Уночі 30 листопада бійці спецзагону міліції «Беркут» жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані.

Президент України Віктор Янукович увечері того ж дня, через 16 годин після побиття беззбройних людей заявив, що засуджує «дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей».
XS
SM
MD
LG