Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Таїланду застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів


Поліція в Бангкоку застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників, які намагалися прорватися на територію офісу прем’єра і штаб-квартири таїландської поліції.

Демонстранти вимагають відставки прем’єра Їнґлак Чинават, заявляючи, що вона є просто маріонеткою свого брата, колишнього прем’єр-міністра Таїланду, мільярдера Таксіна Чинавата, якого скинули військовим переворотом 2006 року.

Ситуація почала загострюватися вчора ввечері після сутичок між прихильників і противників уряду і вбивства невідомим двох людей. Щонайменше 45 людей були поранені.

Їнґлак Чинават, яка перебуває при владі з позаминулого року, заявляє, що не має намірів іти у відставку. Минулого тижня вона оголосила надзвичайний стан у столиці Бангкоку й околицях після того, як демонстранти захопили в місті кілька урядових будівель, зокрема, будівлі міністерств фінансів і закордонних справ.

Закон про внутрішню безпеку, до якого вдалася прем’єр, дозволяє перекривати дороги, запроваджувати комендантський час, забороняти використання електронних пристроїв і вживати інших «заходів проти загроз безпеці» у визначених місцевостях.

Таксін Чинават, заочно засуджений у Таїланді за корупцію, нині живе у вигнанні, але має значний вплив на уряд своєї сестри.

Нинішні протести в Таїланді супротивників Їнґлак Чинават стали найбільшими з 2010 року. Тоді понад 90 людей загинули під час кривавих заворушень, влаштованих прихильниками Таксіна Чинавата.
XS
SM
MD
LG