Доступність посилання

ТОП новини

Фонд «Відродження» припиняє співпрацю з українською владою


«Беркут» розганяє Євромайдан, 30 листопада 2013 року
«Беркут» розганяє Євромайдан, 30 листопада 2013 року
Міжнародний фонд «Відродження» заявив про припинення будь-якої співпраці з нинішньою українською владою у зв’язку з розгоном Євромайдану.

У заяві, розміщеній на сайті організації, повідомляється, що фонд із часів проголошення незалежності України вважав своїм головним завданням налагодження діалогу громадян і влади, його співробітники є відомими експертами, які брали участь у роботі Конституційної асамблеї, координаційної ради при президенті, громадських рад при органах виконавчої влади.

«Так було до сьогоднішнього дня. Сьогодні будь-який можливий діалог влади і громади роз’єднала кров мирних громадян. Після брутального розгону Євромайдану ми вважаємо співпрацю з урядом , президентом і його адміністрацією глибоко аморальною, а тому – неприйнятною», – йдеться в заяві фонду.

«Всі представники Міжнародного фонду «Відродження» припиняють таке співробітництво», – йдеться в заяві. Водночас, продовжуючи свою місію, спрямовану на становлення в Україні демократичного, відкритого суспільства, фонд зберігає за собою право відновити таку співпрацю лише тоді, коли буде покарано всіх винних у злочині проти учасників Євромайдану, а влада на ділі відмовиться від насильства щодо всіх, хто реалізує своє невід’ємне право на свободу мирних зібрань, кажуть у фонді.

У ніч з 29 на 30 листопада «Беркут» жорстоко розігнав мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані.
XS
SM
MD
LG