Доступність посилання

ТОП новини

Іноземні та українські журналісти госпіталізовані й травмовані внаслідок штурму на Банковій


Журналісти біля Адміністрації президента
Журналісти біля Адміністрації президента
Працівники української міліції сьогодні розбили голову журналісту з Польщі, якому дісталося близько 10 ударів в голову, повідомляє польський TVN24.

«Польського журналіста Павла Пєнянжека було побито в неділю увечері під час сутичок спеціальних відділів міліції «Беркут» з натовпом, котрий напав на Адміністрацію Президента Віктора Януковича в Києві», − повідомляє TVN24.

Міхал Кацевіч з польського журналу ”Newsweek”, котрий був разом з побитим журналістом, сказав TVN24, що його колега показував журналістське посвідчення, але працівники української міліції не відреагували на це.

Також, як повідомляють Українські новини, фотокореспондент агентства Associated Press Сергій Чузавков госпіталізований із травмою голови після зіткнення мітингувальників із міліцією в Києві. Про це Українським Новинам повідомив шеф-кореспондент представництва Associated Press Єфрем Лукацький. За його словами, у Чузавкова на голові був захисний шолом, у який потрапила цегла. Після цього фотографа забрала швидка допомога.

Також після зіткнень біля Адміністрації Президента травми одержали фотограф інформаційного агентства France Press Сергій Супинський, фотограф Європейського пресс-фотоагентства EPA Сергій Долженко, фотограф Анатолій Степанов, фотограф агентства «Лігабізнесінформ» Олександр Перевозник і фотограф інтернет-видання «Лівий берег» Максим Лєвін. Також травмований оператор Euronews і журналістка «Українського тижня» Валерія Бурлакова.

Фотокореспондент інформаційного агентства Reuters Гліб Гаранич постраждав через сутички міліції з мітингувальниками на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада.
XS
SM
MD
LG