Доступність посилання

ТОП новини

Посол в Білорусі Єжель: не бачу підстав для відставки


Михайло Єжель
Михайло Єжель
Ніхто з дипломатів посольства України в Білорусі не подав у відставку на знак протесту проти силового розгону Євромайдану 30 листопада в Києві. Про це Радіо Свобода повідомив посол України в Білорусі Михайло Єжель.

На запитання, чи вийшли сьогодні на роботу дипломати, коли в Україні оголосили загальний страйк, посол Єжель заявив, що посольство працює.

За словами посла, він не бачить підстав подавати у відставку. «У нас все спокійно. Подати в знак протесту проти чого? Чому посольства або диппрацівники повинні подавати у відставку? У нас йде робота, ми працюємо. Ми представляємо свою державу, захищаємо своїх громадян у Білорусі. Тому я не бачу ніяких підстав подавати у відставку», – сказав він.

«Є офіційна точка зору нашої держави. Президент сказав, що він обурений подіями, які відбулися в ніч з 29 на 30 листопада, прем’єр-міністр. Є відповідна заява Міністерства закордонних справ. І моє таке ж ставлення, що це ситуація, яка вийшла з-під контролю, має бути ретельно розслідувана, винні покарані. Треба дуже уважно розібратися в цій ситуації, так як іде пряме порушення Конституції України, коли мирних громадян силовим методом розігнали», – заявив Єжель, коментуючи жорстоке побиття «Беркутом» мирних мітингувальників рано-вранці 30 листопада.

Рано-вранці 30 листопада «Беркут» жорстоко розігнав мирну акцію протесту на майдані Незалежності в Києві. Десятки людей були поранені, десятки затримані. Це викликало обурення громадян і зібрало масові акції протесту в Києві й інших містах.

Розгін мирних демонстрантів засудили США, Євросоюз і низка держав європейського об’єднання.
XS
SM
MD
LG