Доступність посилання

ТОП новини

Мерія Івано-Франківська приєдналася до страйку


Сесія Івано-Франківської міської ради ухвалила рішення про проведення сьогодні загального страйку. Люди зібралися біля приміщення адміністративного будинку влади на «загальноміський страйк проти диктатури», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус сьогодні повідомив, що «разом із заступниками на знак солідарності зі страйкуючими ідуть у відпустку без збереження заробітної плати».

У звичайному режимі працюють дитячі садки, школи, лікувальні заклади і комунальні підприємства міста, які забезпечують тепло-, водопостачання та водовідведення, освітлення, вивіз твердих побутових відходів.

Водночас, за словами координатора комітету національного спротиву на Івано-Франківщині Василя Поповича, кожен для себе повинен зробити вибір: «чи він піде на роботу, чи піде відстоювати свою честь, гідність і громадянські свободи, які під загрозою».

Із зверненням до прикарпатців звернувся голова обласної держадміністрації Василь Чуднов. «На Прикарпатті має бути збережений громадянський мир, спокій і нормальне функціонування усіх галузей народного господарства». Чуднов закликав «зберігати спокій та толерантність. Діти повинні ходити до школи, студенти – до вищих навчальних закладів, батьки повинні працювати, а літні люди отримувати належне пенсійне забезпечення», – йдеться у зверненні голови ОДА.

Водночас Василь Чуднов засудив «прояви агресії й насильства» і висловив переконання у незмінності євроінтеграційного курсу держави.

Представник акції націоналістичних сил «Правий сектор» Василь Абрамів повідомив про створення такої формації для «охорони революційних процесів і убезпечення від різних провокацій і нападів» і про формування народних дружин у містах і районах Прикарпаття. За його словами, «це молоді хлопці, старші чоловіки, які не хочуть пити горілки, не хочуть займатися всякими танцюльками, а хочуть визволяти свій рідний край і Україну від бандюковичів і їхньої зграї».
XS
SM
MD
LG