Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт: Білий дім дасть відповідь на петицію про санкції проти Януковича


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт
Відповідь на петицію про санкції до української влади даватиме Білий дім. Про це заявив сьогодні у Києві посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Пайєтт не знає, коли можлива така відповідь.

Коментуючи відносини з українською владою, посол заявив, що «політика активної взаємодії залишається», і додав, що не може передбачити, що «принесе майбутнє». «Я хочу наголосити, що ми є другом України і хочемо допомогти їй збудувати сучасну українську демократію».

Водночас Пайєтт висловив стурбованість побиттям журналістів в Україні. «Я вжахнувся, коли побачив побиття». Він закликати правоохоронні структури розслідувати ці випадки і запевнитися, що подібного не станеться у майбутньому.

Петиція з вимогою застосувати санкції до президента України Віктора Януковича і членів Кабінету міністрів, що з’явилася на сайті американського Білого дому 26 листопада, набрала вже понад 120 тисяч підписів. Для її передання на розгляд адміністрації США необхідно було до 26 грудня зібрати 100 тисяч підписів.

На сайті адміністрації президента США згодом з’явилися ще кілька петицій із закликом втрутитися в ситуацію в України – від заклику до військової інтервенції в Україну для усунення влади і до санкцій проти влади України.
XS
SM
MD
LG