Доступність посилання

ТОП новини

Київська облрада засудила побиття активістів Євромайдану


Ніч з 30 листопада на 1 грудня
Ніч з 30 листопада на 1 грудня
Київська обласна рада засудила насильство з боку правоохоронних органів під час масових акцій і запропонувала створити робочу групу для вирішення ситуації у країні, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк. Як інформує «Інтерфакс-Україна» Присяжнюк повідомив, що таке рішення було ухвалено на сесії облради в понеділок.

«Ми поважаємо право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією, водночас засуджуємо ескалацію свавілля і насильства під час проведення акцій протесту, зокрема із застосуванням сили правоохоронцями та побиття журналістів», – сказав він.

«Ми повинні мати витримку, дочекатися, доки Генпрокуратура ухвалить рішення і доведе його до відома людей», – наголосив голова КОДА.

При цьому, за його словами, Київська облрада засудила «провокації, що відбулися 1 грудня біля адміністрації президента України, Київської міської державної адміністрації, Будинку Профспілок, і вважає, що вони заслуговують на застосування до їх ініціаторів передбачених законодавством санкцій».
Він негативно відповів на запитання про те, чи розглядала Київська облрада питання про звернення до глави держави щодо необхідності введення надзвичайної ситуації в країні.

З 21 листопада в Україні проходять акції протесту проти зупинки владою курсу на інтеграцію з ЄС. 30 листопада мітинг на Майдані Незалежності був жорстоко розігнаний Беркутом.
XS
SM
MD
LG