Доступність посилання

ТОП новини

Міністри мають блокувати засідання ОБСЄ у Києві – екс-посол США


Стівен Пайфер
Стівен Пайфер
Міністри закордонних справ мають бойкотувати засідання ради країн-членів ОБСЄ, пише у своїй статті у британському щоденнику The Guardian колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

За планом, засідання триватиме у Києві 5–6 грудня. Однак, на думку Пайфера, останні події в Україні вимагають від представників демократичних країн твердої реакції.

«Після суботнього нападу, а також на тлі можливого застосування нових заходів проти демонстрантів і чуток про запровадження надзвичайного стану, Київ не є тим місцем, де можна проводити зустріч керівників МЗС країн ОБСЄ», – вважає колишній посол.

Він зокрема нагадує, що на зустріч у Києві не приїде державний секретар США Джон Керрі. Стівен Пайфер вважає, що засідання ради міністрів варто провести у Відні, де розташований центральний офіс ОБСЄ.

«Якщо все-таки зустріч проходитиме в Києві, то держави-члени ОБСЄ мають відправити своїх послів до постійної ради, але представники вищого рівня повинні лишатися в своїх країнах. Посли ж мають зустрітися з демонстрантами, наголосивши на тому, що протести повинні лишатися мирними, а влада має утриматися від використання сили», – пише він.

За останніми повідомленнями, свою участь у засіданні ради міністрів ОБСЄ у Києві підтвердив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Він наголосив, що таким чином він і його колеги зможуть обговорити останні події в Україні як із владою, так і з опозицією.
XS
SM
MD
LG