Доступність посилання

ТОП новини

Чи попросять донецькі депутати ввести надзвичайний стан?


Посилена охорона донецької ОДА, 2 грудня 2013 року
Посилена охорона донецької ОДА, 2 грудня 2013 року
Донецьк – У Донецьку все спокійно. Таке основне послання місцевої влади. У той же час зібралися позачергові сесії донецьких міської та обласної рад. Там депутати засудили силовий розгін Євромайдану і підтримали політику Януковича. І хоч про надзвичайний стан наразі не йдеться, але обласна рада не закрила свого засідання, залишаючи за собою право зібратися в будь-який час.

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький запевнив, що у Донецьку все працює у штатному режимі. Єдине, що змінилося із минулих вихідних, так це пропускний режим у будівлі облдержадміністрації. Тепер на вході обов’язково перевіряють документи. Раніше можна було пройти, якщо охоронець пізнав людину, тепер усе набагато суворіше.

«Не лише підприємства, не лише студенти, але й органи місцевого самоврядування, органи виконавчої влади працюють без збоїв. Всі плани, які є в нас, виконуються. Йде безперебійне постачання людям усіх необхідних послуг», – запевнив Радіо Свобода голова Донецької облради Андрій Федорук.

Це підтвердив і донецький міський голова Олександр Лук’янченко. Зокрема, він заявив: «У місті все стабільно. Служби життєзабезпечення працюють у штатному режимі, підрозділи МНС теж. У нас якихось надзвичайних ситуацій немає. Ми готові для роботи в зимовий період часу. Комунальні служби, усі установи та служби працюють без перебоїв».

«Вони можуть вигадати хоч небесні кренделя», але мають бути факти

Тим часом лідер донецької міської політичної партії УДАР, юрист Вольга Шейко каже, що у донецьких депутатів немає підстав для того, щоб просити про оголошення надзвичайного стану. Більше того, вона прогнозує, що цього і не станеться.

Надзвичайний стан вводиться у разі стихійних лих, епідемій та безладів, а саме збройних повстань
Вольга Шейко
«Надзвичайний стан вводиться у разі стихійних лих, епідемій та безладів, а саме – збройних повстань. Мається на увазі, коли захоплюються державні установи. У них немає підстав для того, щоб просити про таке у нас в області. Навіть передумов для цього немає. Насправді вони можуть зробити все, що завгодно. Вигадати собі небесні кренделя й попросити про це», – зазначає представниця донецького УДАРу.

На думку Вольги Шейко, запровадження надзвичайного стану не вигідне самим місцевим органам влади, бо ускладнить життя громадянам і утруднить роботу підприємств та установ.

Саме через прагматизм та економічні міркування донецькі депутати не попросили і не попросять про надзвичайний стан, вважає вона.

До того ж, як у місті, так і в області все спокійно. Євромайдан у центрі Донецька функціонує, але він є абсолютно мирним, провокацій там не було.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG