Доступність посилання

ТОП новини

Кілька побитих депутатів і зірваних погонів – засідання сесії Волиньради


Трибуну сесії Волинської обласної ради сьогодні заблокували. Опозиція вимагає в регіоналів здати партквитки, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Сьогоднішнє засідання ради супроводжувалося сутичкою і сваркою у сесійній залі.

Сьогодні зранку лучани пікетували сесію Волинської обласної ради з вимогою відставки уряду і президента, а також очільника області Бориса Климчука. Окрім працівників місцевих ЗМІ їхні обличчя знімали на відеокамери люди, котрі не пред’являли посвідчень. Біля ОДА чергували три автобуси з беркутівцями.

Як повідомив Радіо Свобода журналіст Олександр Пирожик, вчора до порядку денного сесії за пропозицією першого заступника голови волинської облдержадміністрації Олександра Башкаленка був змінений перший пункт пропонованої для ухвалення резолюції, де мала бути оцінена дія влади під час розгону мирних пікетів. Сьогодні в першому пункті йшлося про те, що «учасники Євромайдану, наша студентська молодь викликали дестабілізацію в державі, зіпсували великі геніальні євроінтеграційні плани Азарова», – каже Олександр Пирожик.

Представники мітингувальників спробували зайти в приміщення, де відбувалася сесія, однак їм створили заслін правоохоронці. Депутат облради Ігор Гузь заявив про побиття кількох опозиційних депутатів під час шарпанини, що виникла. У декого з міліціонерів полетіли погони. На вулиці тим часом люди кричали «Ганьба!» керівнику волинської міліції Олександру Терещуку і заявили, що не підуть з Київського майдану, поки не будуть ухвалені ті рішення, яких вони вимагають. Начальник міліція попросив вибачення за дії підлеглих.

Тим часом, учора до міліції й прокуратури області надійшли заяви від кількох десятків працівників Волинської облдержадміністрації, які скаржаться на те, що їхню роботу у вівторок заблокували мітингувальники. Правоохоронці розпочали досудове розслідування. Натомість депутат Ігор Гузь заявив, що серед «друзів», які під час вчорашнього пікету облдержадміністрації охороняли кабінет її голови, був злочинець-рецидивіст, якого впізнали лучани.

Учора рішення про підтримку страйкарів і звернення, у якому схвалюється резолюція Волинського віче, за 10 хвилин ухвалили депутати Луцької міської ради, потому приєдналися до мітингувальників на Театральному майдані.
XS
SM
MD
LG