Доступність посилання

ТОП новини

У Львові учасники Майдану протестували на підтримку арештованих соратників


У Львові учасники Майдану протестували на підтримку арештованих побратимів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00
Кілька сотень молодих людей із львівського Майдану прийшли з пікетом до приміщення Львівського апеляційного суду і обласної прокуратури. Вони скандували «Міліція з народом», «Геть банду», закликали суддів до справедливості і незалежності.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, мирний протест був організований на підтримку заарештованих Шевченківським районним судом Києва учасників акцій, яких «Беркут» затримав під час сутичок на Банковій.

«Ми знаємо, що наших студентських побратимів називають провокаторами, їх засуджують за дії, яких вони не чинили. Тому ми прийшли під суд, щоб просити суддів не піддаватись на провокації влади, щоб суд не був інструментом маніпуляцій влади», – наголосив Євген Филипець, активіст львівського Майдану, віце-студентський мер Львова.

Львів’яни попередили суддів і прокурорів: якщо до студентів будуть застосовуватись репресії, то прийдуть усім Майданом. Учасники протесту розповіли Радіо Свобода, що прокуратура вимагає в Києві і в інших містах України від ректорів вишів надати списки студентів, в які дні вони були відсутні на парах, з яких причин, надати списки організаторів і командирів революції, а також повідомити, яких заходів вжив ректорат, щоб не допустити студентів на Майдан.

Львівський Майдан продовжує стояти. Щодня ввечері зі Львова у Київ організовано виїжджає дві тисяч осіб, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG