Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих під АП катували – родичі


Затриманих під АП катували – родичі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:16 0:00
Родичі звинувачених в організації масових заворушень під стінами адміністрації президента 1 грудня заявили про застосування тортур з боку міліції. Про це вони розповіли на прес-конференції 3 грудня. За їхніми словами, затриманих вдалося вперше побачити тільки у залі суду вчора. Деякі засідання тривали до першої ночі.

За словами сестри затриманого Єгора Превіра Христини, хлопцю стало погано на суді, його забрала швидка, про теперішній стан і точне місце перебування родині невідомо. За її словами, у Єгора – черепно-мозкова травма, однак більше 12 годин йому не надавали медичної допомоги. Про те, що затриманих били, і не дозволяли підвестися з асфальту протягом кількох годин, попри те, що температура повітря була близько нуля, говорять й інші родичі затриманих.

Всього затримано, як мінімум, 9 людей, заявляють правозахисники. За словами Тетяни Мазур із «Міжнародної амністії», їхня організація готова вести спостереження за справою у суді та задіяти усі свої осередки в різних країнах, аби мотивувати їхні уряди чинити дипломатичний тиск на українську владу.

Суди над підозрюваними в організації масових заворушень тривали 3 грудня. За словами родичів затриманих, як речовий доказ не було прийнято розповсюджене в інтернеті відео, де «Беркут» ставить на коліна і б’є цих людей, які при цьому не чинять жодного опору.

Раніше міліція Києва повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов’язаних із захопленнями адміністративних будівель, іншими інцидентами, які сталися 1 грудня в центрі столиці.
XS
SM
MD
LG