Доступність посилання

ТОП новини

У ПА ОБСЄ закликають сторони конфлікту в Україні до мирного діалогу


Ґордана Чоміч
Ґордана Чоміч
Внутрішньополітичний конфлікт, який розгортається в Україні, треба вирішувати шляхом діалогу між усіма його сторонами, вважають в ОБСЄ. Про це Радіо Свобода повідомила доповідач Парламентської асамблеї ОБСЄ з питань демократії і прав людини Ґордана Чоміч.

«Ми підтримуємо мирні акції українців, які таким чином висловлюють незгоду або ж підтримку діям влади, і закликаємо громадськість запропонувати політикам діалог як інструмент для ненасильницького розв’язання наявного в Україні політичного конфлікту, – наголосила Чоміч.

За її словами, міністри країн-членів ОБСЄ сподіваються почути від українських політиків, як вони бачать розв’язання нинішньої ситуації, під час міністерського засідання організації в Києві.

Засідання відбуватиметься в столиці України 5-6 грудня. Україна проводить цей захід як держава, що головує в ОБСЄ цього року. За повідомленнями МЗС України, на порядку денному засідання – проблеми зміцнення верховенства права і забезпечення основних прав і свобод людини, утвердження толерантності і недискримінації.
XS
SM
MD
LG