Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Донеччини засуджують розгін Євромайдану, але підтримують Януковича


Регіонали зібрали у Донецьку кількатисячний мітинг
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00
У Донецьку сьогодні пройшов кількатисячний мітинг на підтримку уряду і президента, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Віктора Януковича і його політику зібралися підтримати люди зі всієї області. За підрахунками міліції та організаторів, акція зібрала близько 15 тисяч людей. За оцінками журналістів, на акції було 4-5 тисяч мітингувальників.

Багато людей приїхали автобусами з міст і селищ Донеччини. Передусім звезли шахтарів державних підприємств на «Селідоввугілля», «Макіїввугілля». При цьому всі опитані Радіо Свобода гірники заявляють, що приїхали у неробочий час, чи у власний вихідний, чи після робочої зміни.

Головна вимога мітингу – дотримуватися порядку і забезпечити нормальну роботу державних установ. Всі спікери з трибуни просили присутніх, щоб вони не підтримували провокацій, продовжували працювати і не звертали уваги на гасла опозиції. У той же час, як мітингувальники, так і ті, хто виступав, заявили, що не підтримують силовий розгін Євромайдану, що стався у ніч з 29 на 30 листопада у Києві.

«Це повинно бути мирно, бо кожен має право відстоювати свою точку зору. Але також можна сказати, що був і негатив і з боку мітингувальників. Бо не треба було закидати камінням міліціонерів. Вони теж люди і мають сім’ї, їхні права теж були порушені. Це теж негативно. Якщо мирно, то мирно. Якщо ні – то не треба взагалі збиратися», – озвучив свою позицію Радіо Свобода шахтар Дмитро, який працює на шахті Торецькій.

Андрій Шишацький, голова Донецької ОДА і голова обласної організації Партії регіонів, запевнив, що профспілки шахтарів самі звернулися до партії і попросили про те, щоб підтримати уряд та президента Януковича на мітингу.
XS
SM
MD
LG