Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: влада готова до мирного діалогу


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що влада готова до мирних переговорів із демонстрантами. Про це він сказав під час 20-го засідання Ради міністрів ОБСЄ, яке розпочалося сьогодні в Києві.

«Ми сприймаємо ці протести, ми готові до діалогу, до мирного діалогу. Але ми чітко говоримо своїм опонентам: є процедури демократичних виборів... Будь ласка, давайте на виборах запитаємо думку людей. Як люди вирішать, так і буде», – сказав Азаров.

Також він заявив, що з боку деяких протестувальників «є певні екстремістські сили і ці екстремістські сили проводять лінію на захоплення державних установ, будівель. Вони захопили будівлю мерії, блокували роботу адміністрації президента, блокували роботу уряду і нашого парламенту. Безумовно, це тимчасові труднощі», – заявив прем’єр.
Азаров про Євромайдан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00

За його словами, ті, хто цим займається, порушують закон і це не європейський шлях розвитку.

Азаров також закликав до розв’язання усіх сеперчливих питань за столом переговорів. «Я думаю, що усі наші партнери, друзі і колеги з розумінням поставляться до тих проблем, які виникли у нас, і, як друзі, по-дружньому допоможуть нам», – сказав Азаров.

Масові акції протесту в Україні відбуваються з 21 листопада, коли уряд вирішив відкласти підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна не підписала цього документа.
Рано-вранці 30 листопада «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан в Києві, кілька десятків людей були поранені.

Наступного дня в Києві на народне віче вийшли кілька сотень тисяч людей, обурених жорстоким розгоном Євромайдану. Вони закликали до вісткавки влади і поновлення євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG