Доступність посилання

ТОП новини

Влада має розслідувати побиття журналістів і покарати винних – Міятович


Дунья Міятович
Дунья Міятович
ОБСЄ сподівається на ретельне розслідування інцидентів із побиттям журналістів і притягнення винних до відповідальності, заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович.

«Велике занепокоєння у мене й моїх колег викликало те, що відбувалося тут із п’ятниці до понеділка. Ми сподіваємося, що з усіма журналістами, яких побили, усе гаразд», – сказала вона на брифінгу в рамках міністерського засідання ОБСЄ у Києві.

Міятович висловила сподівання, що буде проведене ретельне розслідування цих інцидентів, а винні постануть перед судом.

Зі свого боку, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд зауважила, що впродовж останнього тижня в Україні побили десятки вільних журналістів. Вони зазнали насильства, зокрема з боку правоохоронних органів, наголосила Нуланд.



«Дуже важливо, щоб усі, хто підтримує свободу, демократію, відкритість і прозорість, виступили за дотримання прав журналістів на просторі ОБСЄ», – наголосила Нуланд.

Під час жорстокого розгону Євромайдану рано-вранці 30 листопада, а також під час сутичок під адміністрацією президента 1 грудня постраждали, за даними Інституту масової інформації, 52 журналістів.
XS
SM
MD
LG