Доступність посилання

ТОП новини

Під час розгону Євромайдану постраждали 79 людей, але справа поки без підозрюваних – ГПУ


Ніч на 30 листопада
Ніч на 30 листопада
Під час подій, які сталися на майдані Незалежності в ніч на 30 листопада, постраждали 79 людей, повідомив заступник генерального прокурора Анатолій Пришко.

«Шестеро студентів, четверо журналістів, двоє іноземців та інші люди. Десятьох осіб було госпіталізовано, двоє досі залишаються в лікарнях», – сказав він журналістам. Також, за словами Пришка, ушкодження дістали семеро працівників міліції.

Водночас, як розповів заступник генпрокурора, у рамках розслідування розгону Євромайдану нікого не затримували, підозрюваних також немає.

«У цій справі – про перевищення повноважень працівниками міліції – немає жодної затриманої особи, а також на сьогодні немає тих, кому оголошували б про підозру – ні серед правоохоронців, ні серед учасників акції», – розповів він.

За словами Пришка, у рамках розслідування допитано близько 100 людей із числа учасників акції та правоохоронців, вилучено відеоматеріали і службові документи, призначено майже 40 судових експертиз, є розпорядження міністра внутрішніх справ провести службове розслідування дій працівників міліції.

«Обставини діставання травм кожною людиною перевіряються, питання відповідальності буде вирішене за результатами проведеного розслідування», – додав Анатолій Пришко.
XS
SM
MD
LG