Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура не назвала жодного прізвища, кого з «Беркута» заарештували – Ірина Луценко


Ірина Луценко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00
На сьогоднішньому засіданні комітету з прав людини, де були присутні представники прокуратури, від них вимагали звіту про розслідування дій правоохоронців під час розгону мирного протесту. Про це Радіо Свобода повідомила заступник голови цього комітету, народний депутат від «Батьківщини» Ірина Луценко.

«Ми попросили в них звіт, що на сьогодні зроблено. Затримані 9 учасників мирних зібрань, їх жорстоко побили, накачували знеболювальними засобами, ховали від преси, не дають робити їм зараз експертизи, щоб зняти ті звірячі побої. Вони зараз у лікарні швидкої допомоги, оточені «Беркутом» у три кільця», – каже Луценко.

За її словами від ГПУ вимагають «зважено, справедливо провести розслідування».

«Вимагали від них звіту, скільки кримінальних справ порушено саме проти представників «Беркуту», тому що дев’ять мирних учасників посаджено під арешт, але прокуратура не назвала жодного прізвища, кого з «Беркута» заарештували, затримали, чи затримали керівника цього спецпідрозділу і чи цей підрозділ взагалі легітимний. Бо кожен такий підрозділ має бути заюстований у Мін’юсті, а таких документів немає», – сказала депутат.
Пікет прокуратури
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

Сьогодні ж під Генпрокуратурою відбувався пікет із вимогою покарати правоохоронців, винних у побитті людей, і звільнити затриманих після сутичок на Банковій.

Сьогодні опозиція внесла до парламенту законопроект про ліквідацію спецпідрозділу МВС «Беркут».

Бійці спецпідрозділу «Беркут» МВС України 30 листопада розігнали кийками учасників Євромайдану, десятки людей отримали поранення.

1 грудня від рук беркутівців потерпіли активісти і журналісти під адміністрацією президента, тоді жорстку реакцію силовиків викликали провокатори, які почали кидати каміння у правоохоронців.
XS
SM
MD
LG