Доступність посилання

ТОП новини

Рівненська міськрада закликала земляків до страйку


Пікет під міською радою Рівного
Пікет під міською радою Рівного
Сьогодні зранку депутати Рівненської міської ради ухвалили звернення до земляків із закликом приєднатися до страйку українських міст з 9 грудня.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, вони закликали керівників підприємств і установ не перешкоджати утворенню страйкових комітетів, а також звернулися до правоохоронців з проханням не виконувати злочинних наказів і не вчиняти жодних актів насильства щодо мирних громадян та не брати участі у спробах розгону мирних акцій протесту по всій Україні.

Звернення підтримали на сесії 30 з 42 присутніх у сесійній залі. Депутати також закликали керівництво вишів не переслідувати студентів, які беруть участь у страйку, оскільки такі випадки мали місце в навчальних закладах обласного центру.

Водночас міський голова Володимир Хомко пообіцяв, що підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, а також медичні заклади, працюватимуть.

Напередодні рішення про початок страйку ухвалили депутати міста Дубно.

По всіх містах Рівненщини щодня відбуваються годинні мітинги на підтримку Євромайдану і діють безстрокові наметові містечка.

Учора на Рівненському Майдані мітингувальники затримали двох осіб, котрі мали при собі пістолет і газовий балончик. Вони назвали їх провокаторами і викликали міліцію. Особи затримані.
XS
SM
MD
LG