Доступність посилання

ТОП новини

Видимих тілесних ушкоджень в активіста «Дорожнього контролю» немає – омбудсмен


Сутички біля адміністрації президента, 1 грудня 2013 року
Сутички біля адміністрації президента, 1 грудня 2013 року
У затриманого за підозрою в хуліганстві біля адміністрації президента 1 грудня активіст «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі немає видимих тілесних ушкоджень, заявляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Як повідомили в офісі омбудсмена, сьогодні група працівників Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму разом із громадськими активістами Вадимом Пивоваровим і Тарасом Гаталяком здійснили візит без попередження до ізолятора тимчасового тримання в Києві.

«Під час візиту вони зустрілися з затриманими особами, в тому числі й з Андрієм Дзиндзею. Член моніторингової групи (лікар з досвідом роботи в сфері судово-медичної експертизи) оглянув Андрія щодо наявності тілесних ушкоджень. В ході огляду видимих тілесних ушкоджень встановлено не було», – йдеться в повідомленні.

«З аналізу медичної документації було з’ясовано, що вчора, 5 грудня 2013 року, в Київській міській лікарні швидкої медичної допомоги Андрію зробили рентгенологічне дослідження кісток черепа та грудної клітини – патологічних змін не виявлено», – кажуть в офісі омбудсмена.

Наразі Андрія Дзиндзю доставили до суду, який має обрати йому запобіжний захід.

Тим часом, опозиція оголосила про намір пікетувати цей суд.

«Зараз ми йдемо з Майдану до Шевченківського суду, тому що саме зараз у Шевченківському районному суді відбуватиметься судилище, інакше я його не назву. Люди йдуть на пікет, тому що наразі пробуватимуть обрати запобіжний захід проти активістів «Дорожнього контролю», – заявив лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок.

5 грудня міліція затримала Дзиндзю за підозрою в участі в безладах біля адміністрації президента 1 грудня. За даними ЗМІ, його побили під час затримання.
XS
SM
MD
LG