Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ чекають об’єктивного розслідування побиття у Києві


Янез Ленарчич
Янез Ленарчич
У Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ сподіваються, що винні в подіях, що сталися минулими вихідними в Києві будуть притягнуті до відповідальності за результатами розслідування.

«Події останніх вихідних необхідно розслідувати», – сказав директор БДІПЛ ОБСЄ Янез Ленарчич сьогодні в Києві у рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ.

Він також зазначив, що його надихає заява глави Міністерства закордонних справ Леоніда Кожари про те, то події минулих вихідних стануть предметом ретельного розслідування.

«Я сподіваюся, що результатом цього розслідування стане притягнення до відповідальності тих, хто відповідає за порушення, тому що неможливо підтримувати основоположні свободи, якщо при цьому дозволяти тим, хто відповідає за порушення цих свобод, уникати відповідальності», – пояснив Ленарчич.

30 листопада рано-вранці «Беркут» жорстоко розігнав мирну акцію протесту на майдані Незалежності. 1 грудня на вулиці Києва вийшли кілька сотень тисяч людей. Водночас на Банковій біля адміністрації президента цього дня сталися сутички, спровоковані особами в масках. Внаслідок цього постраждали мітингувальники, журналісти і правоохоронці.
XS
SM
MD
LG