Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ стежитимуть за розслідуванням у справах побиття журналістів у Києві


Дунья Міятович
Дунья Міятович
Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дунья Міятович готова проводити моніторинг розслідування фактів побиття журналістів на акціях у Києві 30 листопада і 1 грудня. Про це Міятович повідомила сьогодні на брифінгу під час засідання Ради міністрів ОБСЄ у Києві.

«Я лише чула в останні два дні, що за фактами побиття журналістів відкрито розслідування. Я чула, що українська влада вважає за необхідне ретельно розслідувати ці справи. Це важливі кроки з боку влади у Києві. Але цього недостатньо. Винні мають бути покарані, а я у свою чергу готова провадити моніторинг, як проходить розслідування», – сказала представник ОБСЄ з питань свободи слова.

Офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ раніше оприлюднив дві відозви, в яких розкритикував використання сили проти мирних зібрань і проти журналістів, які виконували свою роботу, заявила Міятович.

«Я зверталась до керівників ОБСЄ, до діючого голови Організації, міністра закордонних справ України – не допустити ескалації насильства і не перешкоджати журналістам виконувати їхню роботу», – повідомила Міятович.

Внаслідок розгону Євромайдану 30 листопада, а також сутичок на Банковій під адміністрацією президента 1 грудня, постраждали понад півсотні журналістів.
Міжнародні організації закликали владу України провести розслідування цих випадків і покарати винних.
XS
SM
MD
LG