Доступність посилання

ТОП новини

Людина, яка померла від туберкульозу, не зверталася до лікарів Майдану – медик


Усі люди, які перебувають на майдані Незалежності, у приміщення КМДА і в Будинку профспілок, перебувають під належним медичним наглядом, стверджує лікар-волонтер Катерина Корнійко.

«Люди, які беруть участь в акціях протесту, перебувають під опікою самоорганізованої медичної служби. Ми проводимо патрулювання у білих жилетах з червоними хрестами і маємо 7 стаціонарних цілодобових пунктів допомоги. Ми, звісно, потребуємо, якщо виникає необхідність, допомоги невідкладної служби та готовності лікарень до прийому пацієнтів. Але кожен може звернутися у пункти медичної допомоги і отримати кваліфіковану допомогу. У приміщеннях, де перебувають люди, проводиться належне санітарне прибирання, ми роздаємо дезинфікуючі серветки й вважаємо, що у місцях, де перебувають учасники акцій протесту з точки зору можливості заразитися інфекційною хворобою, значно безпечніше, аніж, наприклад, у супермаркеті чи метро», – сказала Радіо Свобода лікар.

Також Катерина Корнійко наголосила, що для лікарів, які працюють на Майдані, абсолютно незрозумілою є ситуація з померлим від туберкульозу.

«Якби ця людина була на Майдані, то вона б або сама звернулася по допомогу до лікарів, або ті, хто її бачив повідомили лікарів, що є людина з температурою, з кашлем чи у дуже поганому стані. Такого не було», – каже лікар.

Сьогодні вранці до київської міліції надійшло повідомлення про те, що в районі оглядового майданчика біля готелю «Україна» в центрі Києва знайшли тіло чоловіка.

За даними МОЗ, чоловік помер від туберкульозу легень, ускладненого кровотечею.
XS
SM
MD
LG