Доступність посилання

ТОП новини

Несподіваний візит Януковича до Путіна викликав чимало запитань


Архів. Жовтень 2012-го
Архів. Жовтень 2012-го
Москва – Президенти України і Росії у п’ятницю зустрілися в Сочі. Як мовиться в офіційному повідомленні, Віктор Янукович і Володимир Путін обговорили питання торговельно-економічної співпраці в різних галузях економіки та підготовки майбутнього Договору про стратегічне партнерство.

Українська сторона веде переговори з Росією про виділення не менше ніж 12 мільярдів доларів кредиту і можливе укладення нового контракту між «Газпромом» і компанією «ВЕТЕК». Подібні новини з’являються на стрічках інформаційних агентств щодня.

На думку політолога Дмитра Орєшкіна, несподівана зупинка Віктора Януковича в Сочі, після планового візиту в Китай, говорить в тому числі і про те, що український президент перебуває в дуже складній ситуації.

У Сочі будуть ставити умови: ти робиш те і те, а ми даємо тобі не все відразу, а тільки після того, як підтвердиш готовність виконувати наші доручення
Дмитра Орєшкіна
«Те, що Янукович у поганій ситуації, мені здається очевидним. Гроші потрібні швидко і багато. І єдиний ресурс, це в даному випадку Путін. До нещастя Путін це чудово розуміє. Тому було зрозуміло, що в Сочі будуть ставити умови, що ти робиш те, те і те, а ми даємо тобі зі срібної ложечки не все відразу, а тільки після того, як ти підтвердиш готовність виконувати наші доручення. Як казав Остап Бендер Шурі Балаганову: «За кожен вітамін, яким я Вас згодую, я вимагатиму від Вас масу дрібних послуг», – зазначає політолог.

Український президент у тупиковій ситуації

Із Дмитром Орєшкіним згоден головний редактор журналу «Росія в глобальній політиці» Федір Лук’янов. За його словами, в додаток до політичної кризи економічні проблеми загрожують Януковичу кінцем його президентства.

Якщо ще й буде економічний обвал – це означає кінець влади Януковича точно
Федір Лук’янов
«У Віктора Януковича зараз одна головна проблема – що робити з економікою і яким чином вилазити з тієї, досить тупикової ситуації, в якій країна опинилася. Треба терміново якісь кроки робити, тому що на тлі політичної кризи, яка розгорілася, якщо ще й буде економічний обвал, – а він цілком імовірний, – це означає кінець влади Януковича точно. Тому йому треба розуміти, що готова запропонувати Росія і як скоро вона готова це запропонувати», – зауважує Лук’янов.

Речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков, говорячи про сьогоднішню зустріч українського та російського президентів, зазначив, що Путін і Янукович обговорили поточні питання двосторонніх відносин і питання, пов’язані з підготовкою до засідання міждержавної комісії Росія-Україна. Журналісти звернули увагу на те, що інформація про несподіваний візит Президента України вкрай скупа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG