Доступність посилання

ТОП новини

Проти України здійснюється рейдерська атака – Саакашвілі


Саакашвілі: відбувається рейдерська атака на державність України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00
Росія здійснює рейдерську атаку на українську державність. Про це заявив Міхеїл Саакашвілі, президент Грузії у 2004-2013 роках, на брифінгу в Будинку профспілок, де зараз діє Штаб національного спротиву. Він і колишній прем’єр-міністр Молдови Влад Філат прибули до Києва висловити солідарність із українськими протестувальниками.

«Ми тут не для того, аби підтримати конкретного політика або політичну силу, хоча нас пов’язують партнерські відносини із деякими з партій, що беруть участь у протесті. Ми тут, щоб висловити солідарність із українським народом, тією молоддю, яка хоче кращого майбутнього. І звісно, ми тут, бо думаємо про майбутнє наших країн», – зауважив Саакашвілі.

При цьому він наголосив, що внутрішні українські процеси іноземних політиків не стосуються, і додав, що завжди підтримував партнерські відносини із президентом Януковичем і готовий долучитися до переговорів задля мирного врегулювання конфлікту і подолання політичної кризи в Україні.

«Для нас життєво важливо, щоб Україна була складовою загального європейського інтеграційного процесу», – зазначив колишній прем’єр-міністр Молдови Влад Філат.
Екс-прем'єр Молдови висловив солідарність із Євромайданом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

Обидва політики також виступили і перед мітингувальнками на Майдані. Раніше повідомлялось, що на Євромайдані у наметах вже кілька днів живуть члени партії Саакашвілі «Єдиний національний рух».

Раніше цього місяця президент Росії Володимир Путін заявив, що те, що відбувається в Києві, це не революція, як її називає українська опозиція, а погроми.

Президент Росії заявив: те, що відбувається на вулицях Києва, не має прямого стосунку до ЄС, це внутрішньополітичні проблеми. «Намагаються розхитати внутрішньополітичні процеси», – сказав Путін. За його словами, це «добре підготовлена акція». «Але ми сподіваємося, що ситуація в Києві стабілізується. Хоч би яким був вибір України, Росія його підтримуватиме», – наголосив він.

З 21 листопада, коли уряд України ухвалив розпорядження про припинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом і посилення співпраці з Росією, в Україні почалися масові акції протесту й мітинги.

Після жорстокого розгону беркутівцями Євромайдану в ніч на 30 листопада в Києві, акції протесту по всій країні відновилися і посилились.
XS
SM
MD
LG