Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: уже готова «дорожня карта» поновлення співпраці з Росією


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що вже підготовлена «дорожня карта» відновлення повноцінної співпраці між Україною і Росією.

«Сподіваюся, що після вчорашніх переговорів знято практично всі основні спірні питання. Інша важлива тема зустрічі двох президентів: підготовка до заключних переговорів із газової проблематики», – йдеться в заяві прем’єра.

«Питання Митного союзу вчора на зустрічі президентів України і Росії взагалі не обговорювалося. Я категорично спростовую чутки і спекуляції на цю тему», – заявив Азаров.

За його словами, під час зустрічі в п’ятницю в Сочі президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін «передусім обговорили питання, пов’язані з промисловою кооперацією між Україною та Росією».

«Це та проблема, якій ми постійно приділяємо значну увагу, і вирішення якої вже наближається до завершення. Це, зокрема, питання роботи, співпраці наших провідних машинобудівних підприємств ядерної й авіаційної сфер. Вся увага президента України і тематика його розмов із президентом Росії стосувалися виключно питань промислової кооперації, торгово-економічних відносин і газових питань», – заявив прем’єр.

«Хочу наголосити, що уряд для підписання не готував жодного документа на вчорашні переговори і, безумовно, жоден документ не було підписано», – наголосив Азаров.

Журналіст видання The Economist Едвард Лукас з посиланням на свої джерела опублікував запис у своєму мікроблогу на сервісі Тwitter, що Віктор Янукович домовився з Володимиром Путіним про отримання 15 мільярдів доларів за приєднання країни до Митного союзу.

Цю інформацію спростували в прес-службах президентів обох держав.
XS
SM
MD
LG