Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську активісти Євромайдану пікетували державне телебачення


У Дніпропетровську пікетували державне телебачення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00
У Дніпропетровську активісти Євромайдану пікетували будівлю обласної державної телерадіокомпанії (51 телеканал), вимагаючи об’єктивності й незаангажованості в телевізійних новинах і авторських програмах.

Кілька десятків пікетувальників під’їхали до адміністративного корпусу телеканалу на авто, прикрашених символікою України і Євросоюзу. Учасники акції тримали в руках плакати з написами «За розбудову громадянського суспільства на Дніпропетровщині», «Свободу слова й зібрання!».

На думку активістів Євромайдану, дніпропетровське державне телебачення, що утримується на кошти платників податків, наразі репрезентує тільки одну точку зору на події, які відбуваються в регіон, – провладну, в ефірі телеканалу немає місця представникам жодної політичної сили чи громадської організації, окрім Партії регіонів та її прибічників, заявляли протестувальники.

«Ми хотіли б особисто побачити генерального директора і творчий колектив. Тут працює понад 300 співробітників, представників творчої інтелігенції. Хотілося б, щоб жителі Дніпропетровщини отримували від них збалансовану, об’єктивну, оперативну інформацію, щоб не відбувалось маніпуляцій, промивання мізків, щоб не використовувались «темники» від влади, щоб вони не показували, що вся Україна лише співає та танцює, зараз дуже відповідальний момент в історії держави», – заявив один із організаторів пікетування Костянтин Писаревський.

«Це дике явище: цей телеканал заповнюється повністю піаром Партії регіонів. Це незбагненно для цивілізованого світу, адже ми, платники податків, які утримуємо цей телеканал, маємо різні політичні погляди. Хоча б 40% ефірі мало б належати опозиції», – додав дніпропетровський журналіст і правозахисник Сергій Довгаль.

Учасники передали генеральному директорові телекомпанії відкритого листа з вимогами «забезпечити однакове представництво всіх політичних сил в ефірі». З будівлі телекомпанії до протестувальників, окрім охорони, ніхто не вийшов.

Акція на підтримку європейських цінностей продовжилась як автопробіг. Десятки авто з прапорами Євросоюзу проїхали центральними вулицями міста, спиняючись в людних місцях. Учасники акції роздавали стрічки кольорів України та Євросоюзу перехожим, а також прикріплювали їх біля будівель органів влади.
XS
SM
MD
LG