Доступність посилання

ТОП новини

Блокування Кабміну і Ради ускладнює роботу над безвізовим режимом із ЄС – Азаров


Опозиція блокуванням роботи уряду і Верховної Ради перешкоджає підписанню угоди про безвізовий режим з ЄС, заявляє прем’єр України Микола Азаров. Як повідомляє прес-служба уряду, Азаров наголосив, що Україна виконала переважну більшість вимог угоди про безвізовий режим із ЄС і спростував спекуляції щодо того, що пауза з підписанням угоди про асоціацію з Європейським Союзом нібито поставила хрест на підписанні угоди про безвізовий режим.

«Це абсолютно не так. Оскільки безвізовий режим визначається окремою угодою і для його реалізації необхідно повне виконання нашою державою певних вимог, чітко визначених критеріїв. Переважну більшість вимог Україна виконала», – наголосив глава уряду.

Серед найважливіших пунктів, які виконала Україна, прем'єр назвав реадмісію – прийом незаконних мігрантів із країн – членів ЄС, які проникли на їхню територію з нашої території.

За словами Азарова, залишилося ухвалити у Верховній Раді закон про запобігання та протидію дискримінації в Україні, який захищає від дискримінації на основі сексуальної орієнтації у трудових відносинах.
XS
SM
MD
LG