Доступність посилання

ТОП новини

Учасники автомайдану протестували під Лук’янівським СІЗО


Учасники автомайдану влаштували акцію протесту під Лук’янівським СІЗО і вимагають звільнення журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі, повідомляє служба теленовин ТСН.

Понад 50 авто приїхали під Лук’янівське СІЗО. Вони сигналили і вимагали від Державної пенітенціарної служби відпустити Володимира Кадуру і Андрія Дзиндзю.

Напередодні Шевченківський районний суд постановив узяти Дзиндзю і бізнесмена Володимира Кадуру під досудовий арешт терміном на 2 місяці як запобіжний захід.

Їх звинувачують в тому, що саме вони керували бульдозером під час штурму адміністрації президента України на вулиці Банковій. Дзиндзя і Кадура нібито вчинили замах на життя працівників спецпідрозділу «Беркут». За це їх можуть посадити за ґрати на від 9 до 15 років, а то й засудити до довічного ув’язнення.

Активісти Автомайдану переконані, що засуджені невинні. Рідні та друзі запевняють, що чоловіки між собою не знайомі. На знак протесту проти рішення судді напередодні вночі автомобілісти блокували виїзди з будівлі суду.

Сьогодні в міліції заявили, що мають докази причетності обох затриманих до тракторної атаки на Банковій.

В МВС зазначили, що один з чоловіків відбирав ключі від бульдозера, а інший – керував машиною. У свою чергу адвокат обвинувачених стверджує, що таких доказів йому не надавали.

Адвокат Євген Грушовець також розповів, що вдома в Кадури міліція провела обшук з численними порушеннями Кримінально-процесуального кодексу. На його думку, це може послужити для фальсифікації доказів.

Дзиндзю затримали за участь в бійці на вулиці Банковій біля адміністрації президента України 1 грудня.
XS
SM
MD
LG