Доступність посилання

ТОП новини

Янукович по телефону обговорив Євромайдан із Баррозу і Пан Ґі Муном


Президент України Віктор Янукович провів телефонні розмови з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу і генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном, повідомляє сайт глави держави.

«Під час розмов сторони обговорили питання поточної співпраці, внутрішньополітичну ситуацію в Україні та підходи до її розв’язання», – йдеться у повідомленні.

За даними Єврокомісії, Жозе Мануель Баррозу повідомив Януковичу про те, що наступного тижня з візитом в Україну прибуде верховний комісар ЄС Катрін Аштон. Мета її візиту, за словами Баррозу, – допомогти «знайти вихід із політичної кризи».

У повідомленні на сайті Єврокомісії зокрема йдеться про те, що Баррозу під час розмови з Януковичем наголосив: «Вирішити нинішню напруженість в Україні необхідно політичним шляхом, через діалог із опозицією та громадянським суспільством».

Президент Єврокомісії також нагадав керівництву України про необхідність поваги до громадянських свобод і прояву максимальної стриманості. Баррозу також нагадав, що позиція ЄС щодо підписання з Україною угоди про асоціацію залишається незмінною, тобто що угода може бути підписана, щойно офіційний Київ виконає для того всі умови.
XS
SM
MD
LG