Доступність посилання

ТОП новини

Путін: це більше нагадує не революцію, а погроми


Акції Євромайдану, які зараз відбувають в Україні, не революція, а добре підготовлені акції. Про це в ефірі «Першого» російського телеканалу заявив президент Росії Володимир Путін.

«Це нагадує мені більше не революцію, а погроми», – сказав Путін, додавши, що опозиція або не завжди може контролювати, що там відбувається, або є «ширмою для екстремістських дій».

«Те, що це заготовки, для всіх об’єктивних спостерігачів очевидна річ, маю на увазі, що ми бачимо з екранів телевізорів, як діють добре підготовлені і навчені групи бойовиків», – вважає Путін.

На думку російського президента, акції Євромайдану були підготовлені та заплановані до президентських виборів 2015 року. Однак через паузу в підписанні угоди про асоціацію з ЄС розпочались раніше.

Минулого тижня, повертаючись з Китаю, де президент України перебував з візитом, Віктор Янукович заїхав до Росії і зустрівся з президентом країни Володимиром Путіним. Деталей розмови глави двох держав не оголосили, обмежившись офіційною риторикою про порушення питань двосторонньої співпраці.

Опозиція в Україні зажадала звіту, запідозривши, що могло йтися про домовленості щодо вступу України до Митного союзу.
XS
SM
MD
LG